D.T.V.Rijswijk

Door Training Verkregen

DTV – Klusdag

Onderhoudsweekend DTV

Heel langzaam dringt een irritant wordend geluid door tot de cellen van een slaperig brein.
Heel langzaam proberen twee focussende ogen zich te concentreren op de display van een digitale wekker.
Heel langzaam komt het brein tot zijn positieven en beseft dat het 06:00 uur is, de dag-duiding op zondag staat en dus de aanvang van een weekend-trainingsda.In tegenstelling tot andere zondagen waren het vandaag echter niet de honden maar hun begeleiders die de nodige fysieke activiteiten zouden moeten ontplooien en de nodige resultaten zouden moeten zien te behalen.
Vandaag was immers de jaarlijkse DTV-kluisdag.
Om onze biologische klok en het zondagritme niet al teveel te verstoren was besloten om de klusdag om 08:00 uur te laten aanvangen. Zoals verwacht waren alle leden – zonder noemenswaardige dwang of drang – mooi op tijd aanwezig.
Onder het genot van een verse bak koffie werden de onderhoudsplannen van die dag nog even snel doorgenomen en de taken verdeeld.
Rond de klok van 08:20 uur doorkliefde het snerpende geluid van gemotoriseerde heggenscharen, kantenmaaiers en kettingzagen de serene rust rond onze opstal waarbij radio 538 verwoede pogingen deed deze onruststokers tevergeefs te overstemmen.IMG_0260

13428030_10153548581796576_4060895372284290221_n
Kortom de stemming zat er al snel goed in en dat was waarneembaar aan het tempo waarin gewerkt werd. Een  uit de kluiten gegroeide  
heg werd stevig teruggesnoeid en kreeg weer het figuur waarop het al jaren gehoopt had, het ongenode straatgras tussen de tegels en klinkers verdween met een hardhandige aanpak als sneeuw voor de zon, opstandige tegels werden met proportioneel geweld in gelid gebracht,  de kennels werden dusdanig gepositioneerd dat onze trouwe viervoeters minder of geen last meer van de wind, de regen en elkaars passeren zullen hebben, ons onderkomen kreeg een stevige schrobbeurt, vele wedstrijdbekers werden bedankt voor hun bewezen diensten en kregen een ander onderkomen, ook de oude boiler kreeg zijn congé waarbij zijn huisvesting werd omgetoverd tot een foeragekast, etc. etc.

Laat in de middag werd het laatste vuil verwijderd, het gereedschap verzameld en opgeruimd en deze DTV-klusdag vermoeid maar met een voldaan gevoel afgeslotenmet een verkwikkend sapje.IMG_0300

Bedankt vrienden voor jullie inzet, jullie reeds bekende maar soms ook verscholen en ontluikende vakmanschap maar vooral jullie gezelligheid.

Volgende week zondag is het weer de beurt aan onze trouwe viervoeters.

Ciao.
Alber 
                  Foto's Klusdag <<klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.