D.T.V.Rijswijk

Door Training Verkregen

info Anne-May

Naam:Anne-May Dijkstra

Functies: Lid en instructrice E.G.2lessen 

Naam Hond: Kyra (star) van het Haagse Bloed                        Certicaat: V.Z.H./ I.G.P. 1.2.& 3.

Hoe lang lid van D.T.V.: 01-07-2020

Hoe lang lid van N.B.G.:01-01-2021

Hoe veel hond gehad en het certificaat : Bij mijn ouders altijd Stafford en Jack Russels gehad. Kyra is mijn eerste eigen hond en ook de eerste hond waarmee ik de hondensport beoefen.


Hoe je in de honden sport bent gekomen en waarom bij DTV : In oktober 2015 heb ik ruim een half jaar stage gelopen bij de hondensectie bij defensie. Vanaf toen was duidelijk: de hondensport is mijn sport! Toen ik daar stage liep ben ik zelf apel gaan doen met mijn Stafford bij mijn ouders. Al voordat het huis van mijn vriend en mij af was om in te gaan wonen stond ik op de puppylijst bij T Haagse Bloed! Eerst ben ik begonnen bij de KPNV (dit komt het meest in de buurt hoe er bij defensie getraint werd). Helaas paste ik niet binnen deze club. Omdat ik niet wilde stoppen binnen de hondensport ben ik gaan google waar een hondenclub in de buurt van Den Haag was. Deze sprak mij het meeste aan. Nadat ik ben gaan kijken in augustus 2020 ben ik niet meer weggegaan en ik ben dit ook zeker niet van plan!  


Wat zijn de ambities voor de toekomst wat wil je nog bereiken of gaan halen enz. : In ben een echte fanatiekeling. Het liefst ben ik elke dag bezig met hondensport. Daarnaast ben ik graag onder de mensen en geniet dan ook naast de sport van de mensen om mij heen op de vereniging. Ik help met alle liefde tijdens de puppylessen. Op Kyra, mijn huidige hondje, die zich erg goed laat zien, wil ik zo snel mogelijk VZH halen. Hierna wil ik uiteraard IGP 1,2 en 3. Als zij lichamelijk goed gekeurd is wil ik graag een nestje met haar fokken. Het lijkt mij erg gaaf om echt de wedstrijden in te gaan, met Kyra of met een toekomstige andere hond, welke hier geschikt voor is. Sowieso wil ik met alle honden in de toekomst minimaal IGP 1 erop krijgen. Ik ben nog lang niet uit geleerd, ik kom nog maar net kijken natuurlijk. Graag wil ik zoveel mogelijk leren, verschillende honden africhten, verschillende manier bekijken en de ervaren mensen op de club vragen hoe, wat en waarom en welke manieren er zijn. Sinds enkele maanden sta ik ook in het pak, hier heb ik ook heel veel plezier in. Als mijn lichaam dit toelaat zou ik best wel graag wat licenties willen halen, in ieder pakwerk blijven draaien voor onze club. Het helpers werken vind ik het leukst. Honden opbouwen van 0 naar een ervaren hond en honden met ‘problemen’.