D.T.V.Rijswijk

Door Training Verkregen

Info Henk Farla

Naam : Henk Farla

 Functies : Pakwerker

Naam hond : Tessa from house Hertog 

 Certificaat : V.Z.H.

 Hoe lang lid DTV : 2021

 Hoe lang lid NBG : 2022

Hoeveel honden gehad en het certificaat : Heel veel honden van verschillende rassen in mijn leven gehad, Tessa is mijn eerste hond waar ik mee sport en dus ook de eerste hond waar ik een certificaat mee heb gehaald.

Hoe je in de honden sport bent gekomen en waarom bij DTV.: Wij hadden altijd honden als huishond, deze moesten eigenlijk niet meer kunnen als zit, af en plaats. Toen wij een nestje hadden gefokt ging één van de pup kopers sporten met het hondje en was daar de interesse mee gewekt. Wij kochten toen Tessa, de bedoeling was eigenlijk om er mee te gaan showen maar ik vond dat er wel wat mee gedaan moest worden. Naar wat zoeken op het internet kwam ik bij DTV Rijswijk terecht en kon ik op zondag gelijk mee doen met de puppy cursus. Wat eerst een uurtje op zondag ochtend was in de groep werd thuis ook steeds meer trainen met de hondjes. Na een tijdje in de EG groepen rond te hebben gelopen met Tessa vroeg Henk of ik een keer wat langer wilde blijven en misschien interesse had in het IGP. Het leek mij harstikke leuk maar kwam er snel achter dat ik er nog totaal geen kaas van had gegeten. Henk heeft mij onwijs veel geleerd en gek gemaakt van het spelletje, inmiddels sta ik ook in het pak en help zo nu en dan bij het geven van de lessen.

Wat zijn de ambities voor de toekomst wat wil je nog bereiken of gaan halen enz. : Ik wil in ieder geval certificaten op mijn honden halen, ik en de honden moeten nog een hoop leren maar daar zijn we ook voor aan het trainen. Het zou leuk zijn als ik het in de toekomst voor elkaar krijg om met een Rottweiler tussen de Mechelse en Duitse herders mee te draaien. Ook hoop ik met pakwerk een A licentie te halen om zo misschien een wedstrijd te kunnen draaien. Tot die tijd gaan ik en de honden met heel veel plezier naar DTV en gaan we trainen, trainen en nog eens trainen..