D.T.V.Rijswijk

Door Training Verkregen

Info Stefan

Naam : Stefan van der Toorn

Functies : Bestuurslid belast met sponsoring en instructeur E.G.

Naam hond : Ties

Stamboom hond: stamboomnaam White Thorn’s Elton

Fokker: White City Boxers

Certificaat : EG1& V.Z.H.

Hoe lang lid DTV : vanaf  16-12-2018

Hoe lang lid NBG : 10-09-2020

Hoeveel hond(en) gehad en het certificaat: Twee boxers gehad, waarvan Ties vooralsnog alleen EG1& V.Z.H. heeft.

Hoe je in de honden sport bent gekomen en waarom bij DTV:

Ik ben bij DTV gekomen omdat ik graag met Ties wilde werken aan zijn gehoorzaamheid. Mijn moeder liep op dat moment met haar hond in de puppy cursus bij DTV. Ik ben toen een keer gaan kijken. Ik had een gesprek met Henk over hoe het allemaal werkte.

Een week later stond ik ook op het veld samen met Ties. Ben was onze instructeur. Hij heeft mij geleerd hoe ik Ties op mij moest laten letten in plaats van op de rest van de wereld. Ben zei: “Stefan, doe gewoon gek met een hoog stemmetje. Alsof je clown bent, net als Ties!” en dat werkte. Ties vond het geweldig!

We liepen een aantal weken in de puppyklas toen Ben aangaf dat Ties de week erop door mocht naar de EG1-groep.

Ik begon het steeds leuker te vinden om elke zondag samen met Ties dingen te leren en elkaar beter te leren kennen. Het ging zelfs zo goed dat we het certificaat van EG1 hebben gehaald en we EG2 konden volgen.

Na een aantal maanden merkte ik dat ik meer wilde dan elke zondag een uurtje te trainen en wat oefeningen thuis te doen. Ik had interesse gekregen om met Ties te gaan pakwerken. Ik heb hierover wat info ingewonnen, en ik werd met Ties uitgenodigd om te kijken of Ties geschikt zou zijn voor het pakwerken. Men zag mogelijkheden met Ties, en zodoende mochten we aspirant lid worden.

We zijn nu bijna een half jaar verder en als ik zie wat ik en Ties hebben geleerd, ben ik heel trots op hem. Het is elke zondag weer een feestje om te gaan speuren, vervolgens appèl te lopen en daarna pakwerk te doen met hem.

Zelf ben ik ook gestart met de pakwerk-cursus om mijn licentie te halen. Ook ben ik één van de instructeurs bij de puppycursus, wat ik ook erg leuk vind om te doen. Zo kan ik met mijn kennis ook een ander helpen met zijn/haar hondje.

Wat zijn de ambities voor de toekomst wat wil je nog bereiken of gaan halen enz.:

Ik wil graag met Ties eerst het VZH diploma halen, om daarna door te gaan voor IGP 1.

Ook zou ik graag mijn pakwerkerslicentie willen halen.

Verder hoop ik als bestuurslid te helpen om de club goed draaiende te houden en, waar nodig, te ondersteunen in het gestructureerd doorvoeren van eventuele veranderingen.