D.T.V.Rijswijk

Door Training Verkregen

Zondag 05-11-2017 V.Z.H./I.P.O.examen

Keurmeester A.Hop.

Examen D.T.V. Rijswijk. 5-11-2017.

Zondagochtend. Mijn wekker gaat om 06:15. Langzaamaan begint het tot me door te dringen dat vandaag het ipo/vzh examen is. De zenuwen beginnen langzaam te komen. Maar zoals elke zondag bereid ik mezelf voor om er een goede dag van te maken. Om 07:00 de deur uit naar de speurvelden om te zorgen dat er niemand opkomt. Om 07:20 kom ik aan op een koud leeg speurveld. Mijn collega’s hebben zich allemaal verzameld om de club om vanuit daar gezamelijk naar de velden te rijden. Alle deelnemers zijn zichbaar zenuwachtig.
Voor 2 van de 3 ipo 1 honden zat het niet mee vandaag. Rocco van Albert en Uzzy van Simone waren er vandaag niet bij met speuren. Henk met kaya had meer geluk vandaag. Hij mocht 85 punten in ontvangst nemen.
Simone ging voor haar 2e keer weer op voor het ipo 3 samen met Dodge. Een paar dure fouten, maar toch nog 75 punten. De grootste zorg bij Simone is weg.
Helaas hadden Marley en ik ook niet veel geluk in het speuren. beiden afgefloten. Jammer volgende keer beter.

Dan was het tijd voor het B gedeelte.
Alle ipo 1 honden lieten keurig netjes werk zien. Hades van Marley had daarin tegen een feetsje met het apporteren. Rondjes lopen met het blok is ook veel leuker dan voorzitten bij de baas. Dat doet hij anders nooit. Gina liet weer keuig netjes werk ziet buiten een paar kleine fouten om. dik tevreden. Als laatst is Simone met Dodge die weer netjes laat zien wat ie kan. Overal dik tevreden hoe het àppel is verlopen.
Na de gezamelijk luchn was het tijd voor het C gedeelte. Manwerk. Ook hier wat foutjes, maar verder heeft albert netjes zijn progamma afgewerkt. Voor hem zit het erop voor vandaag. Dan is de buurt aan Simone en Uzzy. Al het harde werken van de laatste weken word beloond met 92 punten. Topp!!! Hades heeft laten zien dat hij toch netjes kan afstand stellen. In plaats van eerst zijn voorpoten in de pakwerker te douwen. Gina heeft ook weer een keurig stuk manwerk laten zien. 93 punten en een trotse baas. Als laatste 2 waren Simone met Dodge en Henk met Kaya nog aan de buurt. allebei ook dik tevreden het veld af.
Voor dat de dag klaar was, hadden we nog een zenuwachtige Ingrid die moest wachten tot dat iedereen klaar was, vanwege haar loopse hond Yanna. Een paar trainingen voor het examen nog wat fouten en twijfels bij Ingrid. Haar eerste werkhond en dan toch nog 49 punten mee naar huis nemen. Dik verdiend meid.

Helaas niet voor iedereen zo afgelopen zoals ze wilden. Maar we gaan dinsdag gewoon weer verder en we komen er wel. we duiken vanavond lekker vroeg het mandje in, want het was me wel weer een dag vandaag. Iedereen bedankt voor een top dag!

Lindsey Vink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.